WORKSHOP – PREZENTÁCIA ODBORNÉHO A DUÁLNEHO VZDELÁVANIA PRE KARIÉROVÝCH PORADCOV NA ÚRADE ŽSK

Odbor školstva a športu ŽSK, s cieľom podporiť, propagovať a zatraktívniť odborné vzdelávanie a prípravu na stredných odborných školách a taktiež v záujme rozvíjať spoluprácu v oblasti kariérového poradenstva, zorganizoval dňa 11. decembra 2023, na pôde Úradu ŽSK, workshop spojený s prezentáciou odborného a duálneho vzdelávania na stredných odborných školách v regiónoch Kysuce a Horné Považie.

Prezentácia bola určená kariérovým poradcom základných škôl a centier poradenstva a prevencie a jej hlavným cieľom bolo informovať o možnostiach a podmienkach štúdia v jednotlivých odboroch stredných odborných škôl v nadchádzajúcom školskom roku 2024/2025.

Podujatia sa zúčastnilo 45 kariérových poradcov základných škôl z okresov Čadca, Kysucké Nové Mesto, Žilina a Bytča a 10 stredných odborných škôl z regiónov Kysuce a Horné Považie, ktoré využili príležitosť na propagáciu jednotlivých odborov vzdelávania svojej školy.

Cez kvalitné a aktuálne informácie, ktoré školy poskytli kariérovým poradcom, sa môžu žiaci základných škôl lepšie zorientovať v možnostiach odborného vzdelávania a prípravy a v ponuke duálneho vzdelávania pre školský rok 2024/2025.

Prezentujúce stredné odborné školy: Stredná odborná škola dopravná Žilina,

SOŠ obchodu a služieb Čadca, SOŠ technická Čadca, SOŠ strojnícka Kysucké Nové Mesto, Hotelová akadémia Žilina, Obchodná akadémia Žilina, SOŠ podnikania Žilina, Spojená škola Žilina – Bytčica, Stredná odborná škola stavebná Žilina, Stredná odborná škola elektrotechnická Žilina.

Našu školu prezentovali, výchovným poradcom odpovedali na otázky a rozdávali propagačné materiály naši vyučujúci: Mgr. Anna Medviďová a Ing. Matej Kubiš PhD.

Mgr. Anna Medviďová