DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

Dňa 08. februára 2023 sa uskutočnil Deň otvorených dverí. Našu školu, Strednú odbornú školu dopravnú, Rosinská 3126/ 2, Žilina navštívilo spolu 167 žiakov a ich rodičov z 32 základných škôl.

Pre deviatakov je veľmi ťažká a dôležitá  správna voľba strednej školy a po jej absolvovaní  uplatnenie sa  na trhu práce, alebo  v ďalšom štúdiu na vysokej škole. Veľmi nás teší, že medzi hosťami boli prítomní aj rodičia, ktorí prejavovali značný záujem o študijné a učebné odbory pre školský rok 2023/2024.

Po rozdaní propagačných materiálov a úvodných informáciách naši žiaci previedli prítomných hostí po škole, ukázali im modelové situácie na odborných predmetoch a na hodinách anglického jazyka. Vyučujúci  veľmi ochotne a kompetentne odpovedali na otázky  rodičov a žiakov ohľadom študijných, učebných odborov a o duálnom vzdelávaní. Deviataci sa mohli zapojiť do pripravených súťaží a kvízov za účasti našich žiakov.

Pri prezentácii školy pomocou IKT techniky žiaci našej  školy prezentovali aj zahraničné pobyty  žiakov v rámci programu ERASMUS. O štúdium na  našej škole majú záujem žiaci aj mimo okresu Žilina, preto navštívili aj  priestory školského internátu.  Pozreli si izby, ktoré slúžia na ubytovanie žiakov, klubovne na trávenie voľného času, kuchynku a možnosti varenia a aj priľahlé priestory.  

Na prezentácii školy aj školského internátu v rámci DOD sa aktívne podieľali aj žiaci ubytovaní na internáte.

Po prehliadke školy sa záujemcovia o štúdium presunuli  do Školských dielní na Košickej ceste 2, Žilina, kde si pozreli praktickú časť výučby v moderných dielňach.

Veríme, že bohatý program  prispel k dôstojnej prezentácii našej školy. Všetkým zanieteným pedagógom a žiakom, ktorí sa podieľali na realizácii DOD patrí veľké poďakovanie. Poďakovania sme dostali aj zo strany rodičov. Veľmi si ho si ceníme a zároveň nás zaväzuje.