Olympiáda v nemeckom jazyku

Organizačné zabezpečenie:

Mgr. Anna Medviďová, Ing.Jaroslava Buntová, Stredná odborná škola dopravná v Žiline, 

Mgr. Mária Maxianová – predsedníčka KK ONJ,  SPŠ IT, Kysucké Nové Mesto.

Poďakovanie patrí aj p. Mackovej, SOŠ dopravná.

Členovia skúšobných komisií:

Mgr. Chmurová Beáta             Mgr.  Adamčiaková   Silvia          Mgr. Žilinčíková Zuzana

Mgr. Konštiaková Zuzana        Mgr. Kupka  Pavol

Mgr. Sláviková Alexandra        Mgr. Štalmachová Katarína

PaedDr. Miníková Mária          Mgr.  Podkrivacká Ingrid

32. ročník  krajského kola ONJ

sa uskutočnil dňa 16.02.2022 pod záštitou IUVENTY – Slovenského inštitútu mládeže, organizácie priamo riadenej Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Slovenský inštitút mládeže reagoval na aktuálne platné protipandemické opatrenia a zvolil formu súťaže online   –  prostredníctvom stránky www.onlineolympiady.sk , pre písomnú časť (test)

Výsledky testovej časti boli sprístupnené jednotlivým krajským odborným komisiám, ktoré na základe poradia žiakov informovali emailom prvých piatich súťažiacich, ktorí dosiahli najvyšší počet bodov v  písomnej časti, o ich postupe do ústnej časti. V rámci tohto emailu dostali súťažiaci prístupové údaje  do videokonferencie.

Vyhodnotenie krajského kola ONJ sa uskutočnilo online,  prostredníctvom videokonferencie, pre  súťažiacich v ústnej časti. Víťazom budú organizátormi doručené diplomy a vecné ceny.

Olympiády sa zúčastnilo  67 súťažiacich  z Čadce, z Dolného  Kubína,  Kysuckého Nového Mesta, Liptovského  Hrádku, Liptovského  Mikuláša, Liptovskej  Teplej, Martina, Námestova, Oščadnice, Rajeckých  Teplíc, Ružomberka, Tvrdošína a Žiliny.

Súťažiaci boli rozdelení do siedmich kategórií:  1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C, 2D

Vedomostná úroveň súťažiacich bola na vysokej úrovni, potešujúci je záujem žiakov z radu základných škôl, kde hodinová dotácia na vyučovanie nemeckého jazyka je veľmi nízka. Napriek  tomu,  záujem o Olympiádu v nemeckom jazyku neklesá.

Víťazom  jednotlivých kategórií gratulujeme a držíme palce na celoslovenskom kole ONJ.