Deň narcisov 2022

Žltý narcis je symbolom boja proti rakovine a každoročne si tento boj pripomíname Dňom narcisov, který tento rok pripadol na štvrtok 28. apríla 2022.

Tento deň sa  preto  niesol v znamení žltej farby umelých aj živých narcisov na podporu všetkým ľuďom, ktorí  čelia  tejto zákernej chorobe. Zakúpením tohoto jarného kvietku dobrovoľnou čiastkou vyjadruje verejnosť už 26 rokov svoju  spolupatričnosť s onkologickými pacientami.

S  Ligou proti rakovine už roky spolupracuje aj naša škola a 12 našich dobrovoľníkov  sa zapojilo do verejnej finančnej zbierky, ktorá sa konečne obnovila po dvoch covidových rokoch. Tento rok to boli dievčatá a chlapci z II. BP: Matúš Brisuda, Paulína Capková, Christián Červeň, Vanesa Cudráková, Linda Hantuchová, Patrik Chlebina, Viktória Konkoľová, Anna Krčmáriková, Jessica Majcherová, Júlia Majtánová, Samuel Mikunda a Viktória Vontorčíková.

Dievčatá a chlapci vyzbierali v  uliciach Žiliny vyše 1 400,00 eur, ktoré boli prevedené na účet Ligy proti rakovine.

Ďakujeme našim dobrovoľníkom, rovnako aj ostatným žiakom a zamestnancom školy, ktorí  sa do zbierky zapojili a pomohli dobrej veci.