Logistika v praxi

Dňa 24.04.2024 sa žiaci III.AP triedy pod vedením Ing. Emerencie Remetovej zúčastnili odbornej exkurzie v spoločnosti GLOVIS Slovakia, s.r.o.

GLOVIS SLOVAKIA patrí do skupiny Hyundai Glovis, ktorá je globálnym poskytovateľom integrovaných logistických a distribučných služieb. Na Slovensku patrí medzi hlavných dodávateľov spoločnosti Kia Motors Slovakia. V súčasnej dobe zamestnáva približne 400 zamestnancov. Zodpovedá za všetky vnútorné logistické procesy a dodávky hotových vozidiel po celej Európe. Zabezpečuje celý rozsah logistických operácií ako napríklad odbytovú logistiku, zásobovaciu logistiku, výslednú distribučnú logistiku, inštaláciu a demontáž strojov a prevádzok, balenie, skladovanie a logistické konzultácie. Zaoberá sa tiež obchodovaním s firmami pôsobiacimi v oblasti recyklácie materiálu, prepravy, prenosu a skladovania.

Žiaci mali možnosť sledovať v praxi aplikáciu logistických technológií JIT a JIS a význam správne fungujúcej logistiky pre bezproblémový chod výrobného podniku. Na záver sa dozvedeli zaujímavé informácie o pracovných možnostiach v spoločnosti, vrátane informáciách o benefitoch, ktoré spoločnosť poskytuje svojim zamestnancom.

Ing. E. Remetová