Odborná exkurzia v autolaboratóriách Žilinskej univerzity v Žiline

Dňa 05. 10. 2023 sa uskutočnila exkurzia žiakov triedy IV.BM odboru autotronik do autolaboratórií Strojníckej fakulty, Katedry dopravnej a manipulačnej techniky a aj autolaboratória Fakulty elektrotechniky a informačných technológii, Katedry mechatroniky a elektroniky a Katedry multimédií a informačno-komunikačných technológií, Žilinskej univerzity v Žiline.         

Odbornú prednášku, ukážky meraní a laboratórií mal pán Ing. Miloš Brezáni, PhD., na paneloch od f.: HD Elektronika na simuláciu elektroniky, snímačov a akčných členov CMV, komfortnej elektroniky, klimatizácie, autolaboratóriu Strojníckej fakulty, Žilinskej univerzity.

Navštívili sme aj Fakultu elektrotechniky a informačných technológii, Katedru mechatroniky a elektroniky a ich elektrolaboratóriách i autolaboratóriu, Žilinskej univerzity.

Naši žiaci tak získali nové poznatky z automobilovej techniky a zistili – čo a ako  študujú vysokoškoláci a informácie pre ďalšie možnosti štúdia na Žilinskej univerzite so zameraním na autoelektroniku.

Ďakujeme UNIZA za spoluprácu a možnosť prehliadky odborných laboratórií.