Exkurzia Autosalón Nitra 2023    

Aj tento rok sa otvorili brány výstaviska Agrokomplex v Nitre, aby privítali návštevníkov obdivujúcich nové modely automobilov a automobilovej techniky.

Naša škola sa zúčastnila tohto podujatia v dňoch 28.09.2023-29.09.2023 so žiakmi z I.AP, II.AP, I.AN, II.AN, I.AM, III.AP, II.BP, III.AU, I.CP a III.CP triedy.

Hlavným cieľom našej exkurzie bola prehliadka 31 automobilových značiek a automobilového príslušenstva v jednotlivých pavilónoch.

Po zakúpení vstupeniek a zaparkovaní autobusu sme získali základné pokyny k organizácii exkurzie a rozišli sme sa do jednotlivých pavilónov.

Nakoľko sa niektorí žiaci našej školy zapojili do súťaže ČESMADU Slovakia, nedalo nám, aby sme ich nepodporili. Súťaž prebiehala na otvorenom priestranstve výstaviska Agrokomplex.

Na výstavisku sme mohli vidieť Európsku premiéru  modelu DONGFENG SHINE a Slovenskú výstavnú premiéru značiek: Volkswagen s modelom Touareg, SEAT s modelmi CUPRA Leon, Ateca a Born, RENAULT s novým modelom Clio, PATAK s elektrickou verziou Patak Rodster, Opel s modelom Corsa, NISSAN predstavil model ARIYA a automobilka Peugeot sa pochválila modelmi 508 a 2008. DS AUTOMOBILES odprezentovala nový model DS7 4×4 300k E-Tense a CITROËN predstavil modely C5 X PHEV 225k a C4 X 100% Electric 156k s dojazdom 420km. Novinky priniesol na nitrianske výstavisko aj Mercedes-Benz v podobe automobilov novej triedy E, GLC kupé, GLE SUV a GLE kupé. KIA predstavila model EV 6 GT. Značka JEEP sa prezentovala novým modelom  Jeep® Avenger – prvý 100% elektrický Jeep s plne elektrickým pohonom, ktorý získal prestížne ocenenie Európske auto roka 2023.

Okrem nových značiek automobilov sme mali možnosť vidieť aj novú diagnostickú techniku, zdvíhacie zariadenia, drift taxi, RC modely na ploche 1400m², stunt rider show, veterány, závodné špeciály a Majstrovstvá SR v elektronických športoch.

Po náročnom dni plnom zážitkov a nových informácií zo sveta automobilových noviniek sme nastúpili do autobusov a vydali sa na cestu domov. Už teraz sa tešíme na budúci ročník.