Explózia nápadov – Inovačný workshop II.

Dňa 12. 09. 2023 sa na našu školu vrátil tím mladých lektorov zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry, inovujme.sk, aby naši žiaci druhých a tretích ročníkov niektorých študijných odborov absolvovali už druhý 5-hodinový vzdelávací program INOVAČNÝ WORKSHOP.

Workshop pozostával z teoretickej časti, testu, rôznych hier, rozhovorov a záverečnej prezentácie nápadov. Možnosť rozvíjať kritické myslenie, precvičiť si techniky kreatívneho myslenia, naučiť sa, ako prísť na nový nápad a ako z neho vytvoriť podnikateľský zámer dostali žiaci  II.AP, II.BP, II.CP, III.BP a III.BM triedy  Tentokrát sme stavili na tému:

Ako zlepšiť klímu v škole (triede), aby som do školy chodil rád/chodila rada.

Pani zástupkyne vypočuli pozorne všetky prezentácie a pochválili  zúčastnených za ich snahu, kreativitu a aktivitu. Nápady žiakov boli inšpiratívne, zaujímavé, mnohé aj realizovateľné, niektoré sú už dokonca v riešení. Pri ich riešení je nutné prekonávať prekážky, či už finančné, legislatívne, personálne alebo hygienické (zdravotné povolenia). Ale s pomocou žiakov, ktorú aj oni sami ponúkli, by sme mohli niektoré zrealizovať už tento školský rok.

Aktivita priniesla žiakom originálny pohľad na to, ako pomocou jednoduchých techník podnietiť svoj inovačný potenciál a efektívne vedieť kreovať nové nápady.  Uvedomili si aj skutočnosť, že každý nápad sa dá s trochou snahy a predstavivosti zrealizovať. 

Deň sme zakončili mini koncertom rapera Tona S., na ktorom sa zúčastnili všetci žiaci našej školy.

Na záver sa chceme veľmi pekne poďakovať lektorom z inovujme.sk, konkrétne Artúrovi, Petrovi, Tonovi a Michalovi za čas, ktorý venovali našim žiakom, za krásne zážitky, ktorými  ich obohatili a nové zručnosti, ktoré ich naučili.

Ing. Emerencia Remetová, Mgr. Mária Sikorová

A ešte názory zúčastnených:

Akcia sa mi veľmi páčila bolo to pekné spestrenie vyučovania. Som rada ze naše nápady sa dostali k vedeniu školy ktoré môže s našimi požiadavkami niečo robiť, prípade niečo splniť“ (Lucia Petreková, III.BP)