Deň narcisov 2023

Žltý narcis je symbolom boja proti rakovine a každoročne si tento boj pripomíname Dňom narcisov, ktorý tento rok pripadol na štvrtok 20. apríla 2023.

Tento deň sa  preto  niesol v znamení žltej farby umelých aj živých narcisov na podporu všetkým ľuďom, ktorí  čelia  tejto zákernej chorobe. Zakúpením tohoto jarného kvietku dobrovoľnou čiastkou vyjadruje verejnosť už 27 rokov svoju  spolupatričnosť s onkologickými pacientami.

S  Ligou proti rakovine už roky spolupracuje aj naša škola a 16 našich dobrovoľníkov  sa zapojilo do verejnej finančnej zbierky, ktorá sa konala v uliciach nášho mesta. Tento rok to boli dievčatá a chlapci z I.AP: Jakub Balla, Samuel Capko, Ema Hodásová, Alex Krajčí, Jakub Lenko, Matej Súkeník, Viktória Šošková, Samuel Valíček, Ľubomír Višňák, Jaroslav Žofčík, z I.BP: Veronika Bačinská, Ema Dolanská, Adriána Gáborová, Simona Sliacká a z III. BP: Viktória Konkoľová a Júlia Majtánová.

Dievčatá a chlapci vyzbierali v  uliciach Žiliny vyše 1 580,00 eur, ktoré boli prevedené na účet Ligy proti rakovine.

Ďakujeme našim dobrovoľníkom, rovnako aj ostatným žiakom a zamestnancom školy, ktorí  sa do zbierky zapojili a pomohli dobrej veci.