Sústredenie Autoopravár Junior 2023 – postupujeme do finále!

Autoopravár Junior je stredoškolská súťaž pre študentov 3. ročníkov autoopravárenských učebných odborov (Autoopravár – mechanik, elektrikár, karosár a lakovník) a pre študentov 4. ročníkov študijného odboru  Autotronik.

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a  usporiadateľom a organizátorom súťaže je Cech predajcov a autoservisov SR. Aktuálne prebieha už 21. ročník súťaže. 

V dňoch  21.03.2023 až 22.03.2023 sa žiaci tried IV.BM a III.AU spolu s vyučujúcim Ing. M. Kubišom, PhD. zúčastnili odbornej prípravy na celoslovenskú súťaž Autoopravár Junior 2023, ktorá sa konala v Nitre. Žiaci Mário Bucsanszký a Jakub Čuraj boli pripravovaní nielen po praktickej, ale aj po teoretickej stránke. Ubytovanie bolo zabezpečené v hoteli AutoJAS a strava bola individuálna.

Dozvedeli sa nové a veľmi prínosné informácie o: najmodernejších aktívnych prvkoch, ktoré sa využívajú v automobiloch, nastavovaní moderných LED svietidiel, diagnostike značky BOSCH a nastavení geometrie vozidla. Jakub Čuraj absolvoval navyše test, na základe ktorého bol vybraný medzi TOP 6 slovenských žiakov v odbore Autotronik, ktorí postupujú do finále. Mário Bucsanszký bude našu školu reprezentovať v odbore Autoopravár – mechanik taktiež vo finále, ktoré sa bude konať v servisnom centre značky Škoda v Mladej Boleslavi.

Našim žiakom srdečne gratulujeme a prajeme im veľa úspechov vo finále. 

 Ing. Matej Kubiš, PhD.