PRETEKY V ZJAZDOVOM LYŽOVANÍ A SNOWBOARDINGU

Dňa 16. 03. 2023 sa v známom lyžiarskom stredisku Malinô Brdo v Ružomberku uskutočnili  Majstrovstvá žiakov stredných škôl v lyžovaní a snowboardingu v kategórii obrovský slalom. Vyhlasovateľom pretekov bol Žilinský samosprávny kraj.

Preteky sa uskutočnili na veľmi dobre pripravenom svahu za čo patrí vďaka organizátorovi pretekov. Našu školu reprezentovali pod dozorom Bystríka Nemčeka dvaja žiaci. Roman Vaňovič z II.BM v disciplíne lyžovanie a Matúš Filip z I.CP v snowboarde. Aj tento rok sa tu zišli výborní pretekári a konkurencia bola veľmi silná. Ako prvý z našich zverencov sa na štart postavil Roman Vaňovič so štartovým číslom 66. Roman si viedol počas celej jazdy veľmi dobre a s časom 49,48 dlho figuroval v prvej trojke. Až posledné jazdy pretekárov však rozhodli o jeho konečnom umiestnení na vynikajúcom 5. mieste. Toto umiestnenie povzbudilo aj Matúša, ktorý vzdoroval už značne náročnejšej trati a s vynikajúcim časom 1:20:26 sme čakali na vyhodnotenie. Na naše veľké prekvapenie bol tento čas hodnotený na vynikajúcom 3. mieste.

Žiakom sa chceme aj touto cestou poďakovať za vzornú reprezentáciu školy a blahoželáme im k vynikajúcim výsledkom, ktoré dosiahli v silnej konkurencii.

Výsledky žiakov:

Bystrík Nemček