Najlepšia investícia – investícia do  vzdelávania

Vo štvrtok – dňa 08.12.2022 – k nám zavítali zástupcovia Medzinárodnej certifikačnej spoločnosti IES,  aby žiakom z tried III.AP, III.AM, III.BM, II.AN, IV.AP, IV.BP, IV.AM a III.AU adresovali dôležité informácie k certifikátom IES formou prezentácie.

Zástupkyňa IES žiakom stručne popísala význam certifikácie našej školy, ktorý prebieha už od roku 2011 a vysvetlila im kritériá hodnotenia školy prostredníctvom tzv. ratingu. Čím vyšší je rating, tým vyššia je kvalita hodnotenej inštitúcie. Momentálne patríme medzi málo škôl, ktorým sa podarilo získať rating A a neustále pracujeme na jeho zvyšovaní.

Zároveň žiakom ozrejmila aj fakty súvisiace so získaním medzinárodného certifikátu IES, a po novom aj certifikátu ICI. Podmienkou získania spomenutých certifikátov je úspešné ukončenie štúdia na našej škole maturitnou alebo záverečnou skúškou. Uplatnenie certifikátov je široké: dajú sa využiť na trhu práce, pri štúdiu na vyššom type školy, či pri hľadaní brigády doma aj v zahraničí.

Certifikáty sa vydávajú v anglickom a slovenskom jazyku. Novinkou je možnosť požiadať o e-certifikát, príp. certifikát aj v inom jazyku. Cena certifikátov sa odvíja od množstva vydaných certifikátov za školu a od administratívnych poplatkov. Ak nemáte dostatok financií na jeho zaplatenie, existuje možnosť nasporiť si potrebnú čiastku počas štúdia.

V závere stretnutia zdôraznila zástupkyňa IES, že najlepšou investíciou v živote je investícia do vzdelávania. Všetko, čo investujete do seba sa vám v budúcnosti vráti späť. A v tomto prípade to naozaj platí. Tak prečo to nevyužiť?