KAMPAŇ ČERVENÉ STUŽKY

Po dvojročnej prestávke, spôsobenej covidovou pandémiou, sa opäť spustila celoslovenská  kampaň Červené stužky, ktorú s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Obvodného úradu v Žiline a mesta Žiliny organizuje Gymnázium sv. Františka v Žiline. V tomto roku sa konal už šestnásty ročník kampane boja proti AIDS.

AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a teda aj každého jedného z nás. Červené stužky sú symbolom 1. decembra – Svetového dňa boja proti AIDS a zároveň aj symbolom a názvom celoslovenskej kampane boja proti AIDS.

Ani našej škole nie je táto téma ľahostajná, preto ako každý rok, tak i teraz sme sa už tradične zapojili do aktivít na zviditeľnenie 1. decembra ako Svetového dňa boja proti AIDS. Medzi vybrané aktivity patrila výtvarná súťaž, do ktorej prispela svojou kresbou Nikola Gomolová zo IV.BP, spolu s výzvou zviditeľnenia červenej stužky, vytvorením tzv. „živej“ červenej stužky.

Členovia Školského parlamentu prostredníctvom školského rozhlasu vysvetlili zmysel blížiaceho sa Svetového dňa boja proti AIDS a požiadali našich žiakov, aby prišli dňa 01.12.2022 do školy oblečení v červených svetroch, tričkách či mikinách, aby spolu s učiteľmi vytvorili živú červenú stužku ako podporu ľuďom bojujúcim s týmto závažným ochorením.