Dni nezábudiek 2022

Liga za duševné zdravie SR organizuje každý rok pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia celoslovenskú kampaň s názvom Dni nezábudiek.

Cieľom kampane je aktívna podpora duševného zdravia, prevencia duševných porúch a snaha o zlepšenie starostlivosti o ľudí s duševnými poruchami vo všetkých sférach života. Dlhodobým cieľom kampane je podpora rozvoja siete starostlivosti o ľudí s duševnými poruchami a ich sociálneho začlenenia, na fungovanie bezplatnej  prevádzky Linky dôvery Nezábudka, odbúranie predsudkov a diskriminácie a podporu ľudských práv.

V dňoch 05. – 09. októbra 2022 sa uskutečnila celoslovenská verejná finančná zbierka, do ktorej sa zapojili aj vybraní žiaci z našej školy: Daniela Hájniková, Bianka Pilková, Simona Markušová, Mária Trulíková, Lucia Vojčiniaková. Martin Zdurjenčík – II. BP, Matúš Brisuda, Christián Červeň, Patrik Chlebina, Samuel Mikunda a Viktória Konkoľová – III. BP. V spolupráci s OZ Mozaika zo Žiliny a Nemocnicou s poliklinikou Žilina  rozdávali v uliciach nášho mesta symbolický modrý kvietok za dobrovoľný finančný príspevok a šírili posolstvo o dôležitosti duševného zdravia.

Ďakujeme všetkým zúčastneným dobrovoľníkom aj ľuďom, ktorí do kampane prispeli.