STUŽKOVÁ IV.BP V PRAHE

V dňoch 08.09. – 10.09. 2022 sa konala stužková slávnosť študentov IV. BP spojená so spoznávacím zájazdom do Prahy. Ako prebiehala?

Vo štvrtok 08.09. sme v skorých ranných hodinách – spoločne s p. Ing. Martinou  Čelkovou, p. Mgr. Máriou Sikorovou a našou pani sprievodkyňou – vyrazili objednaným mikrobusom z autobusovej stanice v Žiline. Čakala nás dlhá a strastiplná cesta, no už od  začiatku sme vedeli, že bude plná zábavy. Už počas cesty sme vytvorili uvoľnenú, priateľskú atmosféru, spoločne sme si spievali a zabávali sa. Po príchode do Prahy viedli naše prvé kroky na Pražský hrad, kde sme mali možnosť prezrieť si exteriér hradu a taktiež aj sledovať výmenu hradnej stráže. Následne nás náš šofér odviezol na hotel, kde sme sa ubytovali a mali sme večerný prehliadku v centre Prahy. Piatok bol dňom našej stužkovej slávnosti, avšak ešte v dopoludňajších hodinách sme stihli navštíviť vyhliadku na Petříne, či zrkadlový labyrint, odkiaľ sme sa do centra Prahy nechali zviesť Petřovskou lanovkou. Nasledovala prehliadka Katedrály svätého Víta, centra spoločne s našou sprievodkyňou, a hor sa “stajlovať“ a pripravovať na slávnosť.      O 17.00 začala naša dvojhodinová plavba, počas ktorej sme boli ostužkovaní našou pani triednou učiteľkou – Ing. M. Čelkovou. Spoločne sme sa najedli, pripili si na posledný rok štúdia na našej škole a zaželali sme si hlavne jeho úspešné ukončenie. Nechýbalo ani spoločné fotenie a užívanie si plavby po Vltave. Po skončení plavby sme sa vybrali spoločným sprievodom ulicami Prahy. Na Karlovom moste sme predstavili, odkiaľ sme a spoločne s doprovodom hry na heligónke sme tento most prešli tam aj naspäť so spevom, čím sme rozveselili aj ľudí, ktorí mostom práve prechádzali. Nasledoval “restyling“ na hoteli, po ktorom sme sa išli spoločne zabávať do pražských klubov. Bola to noc plná energie, zábavy a super nálady.

Po tejto “ťažkej noci“ patrilo sobotné dopoludnie check out-u z hotela, nakúpeniu rôznych suvenírov, obedu a popoludní sme vyrazili domov. Vo večerných hodinách sme spokojní a plní zážitkov dorazili späť do Žiliny.“

Obrovské poďakovanie patrí p. Čelkovej a p. Sikorovej, že prijali pozvanie na našu slávnosť, že sa spoločne s nami na túto cestu vybrali, a hlavne, že to s nami zvládli.

Radoslav Madleňák, IV.BP