AUTOSALÓN BRATISLAVA

Vo štvrtok 28.04.2022 sa uskutočnila exkurzia žiakov z I.BM,  III.AM a II. BU triedy na autosalón v Bratislave. Výstavy sa zúčastnilo 42 študentov a dvaja vyučujúci.

V priestoroch Incheby EXPO výstaviska sa okrem už spomenutej výstavy konali aj výstavy: DANUBIUS GASTRO 2022 a EXPOSHOP a GASTROPACK a veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR.

Na prízemí výstaviska sme mali možnosť vidieť rôzne stánky a dokonca aj ochutnať voňavú kávu, mäsové paštéty, zdravé produkty od firmy Bonduelle, zmrzlinu, ovocné šťavy a mnoho iného. Sprievodným programom bola prezentácia reštauračného softvéru a súťaž kuchárov.

Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR v nás prebudil túžbu prekročiť hranice všedných dní. Šarmantné hostesky propagovali pobyty v kúpeľoch, na rušných exotických mestách, hlavne však nerušený oddych v lone  prekrásnej slovenskej prírody.

Hlavný dôvod návštevy nášho hlavného mesta nás však čakal o poschodie vyššie.

Autosalón s tohtoročným podtitulom „salón mobility“ priniesol prierez možnosťami osobnej aj úžitkovej dopravy, elektromobility a súvisiacich služieb. Prezreli sme si dostupné, ale aj luxusné a exkluzívne automobily Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Brabus, Citröen, Dodge, DongFeng, DS, Ferrari, Isuzu, KIA, Lamborghini, McLaren, Mercedes, Opel, Peugeot, Piaggo, Porsche, RAM, Renault, Rolls Royce a Volkswagen.

V youngtimer zóne na prízemí aj na prvom poschodí sme si mohli pozrieť viacero modelov BMW (850 CSi, 750 Li, E28 M5), Ferrari (Challenge Stradale, 348 GTS, 348 GTB, California, 512 TR), Lamborghini Jarama a Murciélago Roadster, Mercedes-Benz CLK 63 AMG Black Series či Porsche 356 Continental. Súčasné trendy mobility zastupovali aj elektrické bicykle a motorky.

Nechýbala ani sekcia Caravan Show, ktorá potešila všetkých milovníkov dlhých ciest a oddychu na štyroch kolesách prostredníctvom karavanov, obytných vozidiel či prívesov.

Naši študenti sa vo veľmi príjemnom jarnom počasí nielen dozvedeli veľa zaujímavostí o automobiloch a elektromobilite, ale aj sa dobre najedli, zabavili a dokonca sa dali aj ostrihať.

Ing. Zdenka Dubovická,  Ing. Bystrík Nemček PhD.