Vianočná pohľadnica našim zdravotníkom

Prichádza k nám čas Vianoc, čas túžob, očakávaní, splnených prianí, kedy sa aj naše „zatvrdnuté“ srdcia plné strachu a obáv z koronapandémie stávajú akýmisi zjemnenými, roztopenými….

Pre mnohé profesie je čas Vianoc časom oddychu, príjemnej atmosféry, rodinnej pohody a priateľov. A predsa sú tu povolania, ktoré sú často skúšané, nielen vo vianočnom čase. Počas celého roka musia byť neustále k dispozícií chorým, ustráchaným ľuďom. Nemajú čas na seba, na svoje rodiny a pretože ich je nedostatok, musia ostávať v zamestnaní aj dlhší čas ako je ich pracovná doba.

 Medzi také povolania – poslania  patrí aj  povolanie  lekárov, zdravotných sestier, obslužného personálu a záchranárov, ktorí dennodenne prichádzajú do kontaktu s „votrelcom.“ Stoja pri nás v týchto ťažkých časoch a veľakrát nachádzame u nich úľavu a útočisko. Uvedomujeme si, že ani my, pacienti, často nereagujeme slušne, s pokojom. Veď ako by aj, keď nás a naše telo trápi choroba.

Študenti z III. BP triedy (Michaela Cudráková, Katarína Hmirová,  Beáta Kopačková, Radoslav Madleňák),  sa rozhodli poslať vybraným nemocniciam a oddeleniam na Slovensku – vianočné ďakujem. (KNsP Čadca, Pohotovosť pre dospelých, deti a dorast Trnava, Poliklinika – NBP Humenné, Kramáre UNB Bratislava, Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina). Poďakovanie za trpezlivosť, náročnosť a  ľudskosť v tejto ťažkej dobe je prejavom vďačnosti a chápania zložitosti celej situácie a celej súčasnej doby. Spoločne si poprajme zdravie, optimistickú myseľ, šťastie a lásku, lebo to sú ozajstné hodnoty týchto dní.