Kryptomeny – Módny trend alebo blízka budúcnosť?

Pre pedagógov, študentov, ale hlavne pre všetkých nadšencov kryptomien, bol určený online webinár pod názvom „Bitcoin a iné kryptomeny.“ Jeho usporiadateľom bola Nadácia pre deti Slovenska, v rámci programu Poznaj svoje peniaze, ktorý je zameraný na rozvoj finančnej gramotnosti.

Webinára sa zúčastnili žiaci II. AP triedy, dňa  3. 10. 2019, spolu s vyučujúcimi ekonomických predmetov Ing. M. Gálffyovou a Ing. M. Fabiniovou.  

Prvý zo série webinárov o kryptomenách bol „streamovaný“ z Ostrova slobody, technológii, decentralizácie a kryptomien, z Paralelnej Polis Bratislava. Webinárom sprevádzali: moderátor Rasťo Očenáš a priekopník zavádzania Bitcoinu a kryptomien na Slovensku, Martin Habovštiak. Dozvedeli sme sa o dôvodoch vzniku Bitcoinu, o jeho význame a možnostiach platenia a obchodovania s ním. Hosť prezentoval svoje skúsenosti s touto menou,   výhody a bezpečnosť jej používania, hodnoty jej vývoja a možné investičné príležitosti. Účastníci online vzdelávania mali možnosť klásť otázky k danej téme vopred prostredníctvom registračného formulára, alebo priamo počas vysielania cez lokalitu https://www.sli.do/,  ktoré boli aj priebežne zodpovedané.  Aj takouto formou sme sa dozvedeli niečo nové a zaujímavé. Sme radi, že sme boli toho súčasťou.