Týždeň dobrovoľníctva

Pomoc druhým sa stáva lukratívnou príležitosťou realizovať sa, a to nielen pre mladých, ale pre všetky vekové kategórie. Dobrovoľníci sa učia, ako pomôcť druhým, stávajú sa empatickejšími, spoznávajú mnoho zaujímavých ľudí a nadväzujú nové priateľstvá. Do organizácií prinášajú radosť, lásku a ochotu pomôcť v rôznych oblastiach dobrovoľníckych aktivít.

Do týždňa dobrovoľníctva, ktorý sa konal od 16.09. do 20.09.2019, sa zapojila i naša škola. Dobrovoľníci z I.AM triedy: Lukáš Bočej, Martin Mikunda, Martin Zajac, z II.BP triedy: Rebeka Haluzová, Viktória Rajteková, Gabriela Kecíková a z III.AP triedy: Mária Michalková, Daniel Neckár, Daniel Pavlík, Alexandra Šteinigerová, Andrea Turčániová a Erik Záň sa 17.09.2019 zúčastnili dobrovoľníckej činnosti v Dome pokoja v Závodí.

Po úvodných pokynoch od p. Igora Koníka sme sa rozdelili na dve skupiny, dievčatá zostali v Dome pokoja v Závodí, kde čistili jeho okolie, zametali, plevali a umývali okná. Z prostredia, kde sme vykonávali túto prácu, sme boli veľmi milo prekvapené, domáci boli veľmi priateľskí.

Druhá skupina – chlapci sa presunula na hospodársky dvor v Bánovej. Našou úlohou bolo čistenie a úprava hospodárskeho dvora. Pri práci nám robili spoločnosť dvaja psíkovia – sučka Daisy a pes Atom, obaja z útulku. Napriek tomu, že sa k nim ľudia nesprávali slušne, boli veselí a hraví.

Tento zážitok obohatil náš pohľad na život. Aj keď trochu unavení, ale veľmi spokojní, sme sa vrátili domov. Sme radi, že sme mohli pomôcť iným a zapojiť sa do prospešnej práce.

Ing. Iveta Drahnová

Mgr. Zuzana Mišíková