Deň s políciou

Dňa 12. septembra 2019  sa triedy IV. AP, IV. BP, IV. AM, IV. BM s pedagogickým dozorom Ing. M. Fabiniovou, Mgr. J. Moravčíkovou, Ing. R. Pšaneckým a Mgr. M. Ujháziovou zúčastnili celoslovenského Dňa s políciou, ktorý každoročne organizuje žilinské Krajské riaditeľstvo PZ v inom kraji.

Tento rok  to bol práve Žilinský kraj. Akcia prebiehala na Námestí A. Hlinku v Žiline a jej súčasťou boli  ukážky policajnej práce. Námestie  bolo  plné policajtov i špeciálnej techniky. Videli sme simulovaný zásah príslušníkov Pohotovostnej motorizovanej jednotky so služobným psom voči páchateľom.

Návštevníci videli aj simulovaný zásah proti výtržníkom, zásah kukláčov a rukojemnícku drámu. Pripravená bola aj názorná ukážka sebaobrany či zlaňovanie z výšky. Verejnosť sa mohla stretnúť aj so športovcami Borisom Valábikom, Ladislavom Škantárom a Zuzanou Rehák – Štefečekovou.

 Ľudia vnímajú políciu rôzne a preto uvítali ukážky z jej každodennej činnosti. Prítomní členovia PZ prezentovali i prácu poriadkovej polície a ukazovali žiakom, ako sa správať na cestách. Budúcich  maturantov tiež pozývali do svojich radov.  Študentom sa takáto prezentácia veľmi páčila, lebo dobre pripravená akcia mala aj bohatý kultúrny program, v ktorom vystupovali známi speváci a osobnosti, ktoré žiaci dobre poznajú.