Úspech II.BP v okresnom kole s WocaBee

Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát.

Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná je  počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci.

Prvé kolo šampionátu máme úspešne za sebou. Dievčatá a chlapci z  II.BP triedy podali skvelý výkon a  získali v okresnom kole 1.miesto.  Aktuálne súťažia v krajskom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny a pre našu školu až 2000 EUR na modernizáciu vyučovania. O úspechu našich žiakov sa písalo aj na WocaBlogu https://blog.wocabee.app/2022/11/04/kvalita-jazykoveho-wocabee-sampionatu-opat-vzrastla/?fbclid=IwAR3hkOvvhpVSOOVcwp6joj9XMvHoOjIt5ytdDQXv2qlL-f8LkonSImJsusc.

Nadviazali sme tak na úspech našej školy z minulých ročníkov.

Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj v  našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky!

Osobitne chcem vyzdvihnúť snahu Patrika Jakubika, Filipa Vavra, Dominiky Gregušovej, Marianny Vrábľovej a Anny Márie Danihelovej,  ktorí sa v silnej konkurencii 45 000 súťažiacich  zaradili medzi TOP50 najlepších na Slovensku.

Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťou až do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu!

Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz.

Celkové výsledky okresného kola   https://www.wocabee.app/sutaz/Okresne_kolo_overall_SK.pdf

Víťazné triedy okresného kola  https://www.wocabee.app/sutaz/Okresne_kolo_winners_SK.pdf