Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

Dňa 09.04.2024 sa žiaci prvých a druhých ročníkov z tried I.AP, I.BP, I.CP, I.BM, II.AP, II.BP, II.CP, II.AM, II.BM zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku s názvom „United Neighbours of London.“

Táto činoherná anglická divadelná inscenácia, koncipovaná ako učebná pomôcka, má za cieľ rozvíjať u žiakov nielen slovnú zásobu, ale tiež upevňovať gramatické časy a javy, akými sú podmienkové vety, trpný rod i frázové slovesá.

Dej tejto zaujímavej hry sa odohráva v súčasnosti v jednej z londýnskych bytoviek. Tajomný list, ktorý dostanú obyvatelia bytovky, zamieša osudy všetkých nájomníkov a ukáže, aké dôležité je pomáhať si. Príbeh upriamuje pozornosť diváka na dobré vzťahy so svojimi najbližšími. Ako napovedá názov, nepôjde v prvom pláne o rodinné vzťahy, ale o vzťahy s ľuďmi, ktorých máme okolo seba, pod sebou, nad sebou, alebo len cez chodbu. Rodinu a susedov si v živote nevyberieme, preto platí, že dobrý sused je nad zlato.

Predstavenie prinieslo u našich žiakov pozitívne ohlasy aj vďaka skúseným hercom, ktorým sa podarilo publikum zaujať a udržať pozornosť až do konca.

Mgr. Paula Panáková, Mgr. Monika Hrušková