Mikuláš v Dome charity sv. Kamila v Žiline

„Ako sa môžeme cvičiť v pokore? Čo najmenej o sebe hovoriť. Nezaoberať sa sám sebou.

Nechcieť usmerňovať záležitosti iných. Radostne prijímať opačné názory a napomenutia. Nevšímať si chyby iných. Ustúpiť v diskusii, aj keď mám pravdu. Byť láskavý a milý, aj keď ma niekto pobúri. Prijímať nevšímavosť. Vybrať si vždy to, čo je ťažšie. Vyhýbať sa zvláštnostiam.“ Matka Tereza

Dňa 6.12.2023 – na sviatok sv. Mikuláša – navštívili žiaci z triedy I.AP Dom Charity sv. Kamila v Žiline, kde prišli vyčariť klientom, ktorými sú starí a chorí ľudia a osoby so zdravotným postihnutím, úsmev na tvári. Naši žiaci sa prezliekli za Mikuláša a jeho pomocníkov. Anjeli rozdávali ovocie a sladkosti, ale aj úsmev na tvári a lásku. Išli tam s láskou a pre radosť klientov charity im spoločne aj zaspievali a pomodlili sa za ich zdravie.

Ich skutok zanechal veľmi silný zážitok a dojal nielen ubytovaných seniorov, ale aj ostatných prítomných a aj pani učiteľku. Návšteva potešila aj zamestnancov charity, ktorým žiaci spríjemnili predpoludnie a na chvíľu im odľahčili náročnú situáciu v ich práci.

Veľké poďakovanie si zaslúžia nielen žiaci, ale aj ich vyučujúca – Mgr. Monika Hrušková za fantastickú organizáciu celej akcie.

Mgr. Mária Sikorová