Ekonomická olympiáda pre SŠ

V dňoch 4. 12. – 15. 12. 2023 prebehlo na našej škole  školské kolo 7. ročníka Ekonomickej olympiády.

Do súťaže sa zapojili opäť i naši študenti z tried II. AP, III. AP, II. BP, III.BP, III. CP, IV. AP, IV. BP a I. AU. Študenti vypracovali test v online forme, ktorý sa skladal z 25 uzavretých otázok (5 možností, z ktorých bola jedna správna). Časový limit  na vypracovanie bol 40 minút.

Do krajského kola postupujú študenti podľa počtu získaných bodov. Z jednej školy môžu postúpiť maximálne piati žiaci. 

Ekonomická olympiáda (EO) je celoslovenská súťaž v znalostiach z oblasti ekonómie a financií. Svojím poňatím prispieva k ďalšiemu rozvoju kľúčových schopností a znalostí stredoškolákov v tomto odbore. Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády spoluvytvárajú ekonómovia a odborníci z  Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS), Českej národnej banky a Inštitútu ekonomického vzdelávania (INEV).

Cieľom Ekonomickej olympiády je podporovať ekonomické vzdelávanie na slovenských školách a vzbudiť záujem o ekonomické témy u mladých ľudí. Vyhľadávame medzi slovenskými stredoškolákmi nadaných budúcich ekonómov a následne ich chceme podporovať v ďalšom rozvoji. Celonárodná ekonomická súťaž ich prepojí s ekonómami a expertami, ktorí môžu študentov následne inšpirovať a podporovať na ich študijnej a kariérnej ceste. Študenti môžu taktiež vyhrať stáže a hodnotné ceny, ktoré Ekonomickej olympiáde poskytujú partneri projektu.

Ing. Jana Kostolná