Erasmus Poľsko – Zakopané

V dňoch 23.10. – 30.10.2023 sa žiak Patrik Jakubík z III. BP zúčastnil na projekte Erasmus v Poľsku. Spolu s ním tam boli aj žiaci z iných škôl z celého Slovenska. Témou projektu bola Skrytá sila každého z nás.

Boli sme ubytovaní v meste Poronín v hoteli Willa Austryjok. Okrem nás tam boli aj Taliani, Česi, Gréci a aj Poliaci. Na začiatku projektu sme všetci povedali pár základných informácií o sebe a navzájom sme sa zoznámili. Medzi naše spoločné aktivity patrilo maľovanie na plátno a príprava a nácvik divadelných scénok, ktoré sme následne prezentovali pred miestnymi obyvateľmi v Zakopanom. V Zakopanom sme navštívili aj termálne kúpele, pozreli sme si historické a kultúrne pamiatky v meste a mali sme aj osobné voľno. Na druhý deň sme prezentovali ostatným Slovensko, jeho históriu, osobnosti a zvyky. Doniesli sme im ochutnať aj naše tradičné jedlá a pochutiny. Každý z účastníkov prezentoval svoju krajinu a tak sme sa vzájomne dozvedeli mnoho zaujímavostí. Ani sme sa nenazdali a pomaly sa naše dobrodružstvo skončilo. Celý týždeň v Poľsku som si veľmi užil a som vďačný za túto skvelú skúsenosť. Domov som si odniesol neopakovateľné zážitky.

Celý projekt bol veľmi zaujímavý a poučný, naučil som sa nové veci, zlepšil som sa v angličtine a samozrejme, spoznal som nových, skvelých ľudí. Chcel by som sa poďakovať našej pani riaditeľke – Ing. Márii Vítovej, PhD., ktorá mi umožnila zúčastniť sa počas štúdia tohto projektu.

Patrik Jakubík – III. BP