Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel  – Piešťany

Dňa 26. 06. 2023 sa žiaci II.BP a III. BP spolu s pedagogickým dozorom – Mgr. Ivanou Kubalovou a  Ing. Janou Kostolnou, zúčastnili odbornej exkurzie – prehliadky päťhviezdičkového hotelového komplexu Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel.

Secesný hotel je  situovaný v malebnom prostredí kúpeľného ostrova. Renovovaný secesný skvost Thermia Palace, postavený v roku 1912, je priamo spojený s Kúpeľmi Irma, ktoré ponúkajú viac ako 60 liečebných a terapeutických procedúr, pri ktorých sa využíva  unikátna termálna liečivá voda a liečebné sírne bahno. Luxusný, moderný relax v historickej atmosfére bol doplnený novootvoreným wellness centrom IRMA, ktoré ponúka vonkajší a vnútorný bazén, sauny, tepidárium, relaxačnú miestnosť, beauty centrum a fitness.                              

V  hoteli sme obdivovali rôzne druhy ponúkaných izieb – pr. izbu Komfort, Premium, Deluxe, apartmán, apartmán Deluxe a reštaurácie –  Grand Restaurant, Salón Hubertus, Café Alexander. Komplexom nás sprevádzala manažérka vzťahov s hosťami  hotela –  pani Stanislava  Klčová, ktorá nám poskytla mnohé zaujímavé informácie o hoteli, jeho histórii a súčasnosti. Žiaci sa aktívne zapájali do diskusie a pýtali sa na rôzne zaujímavosti súvisiace s hotelom. Získané informácie sú pre študentov obohatením odborných vedomostí nielen z teoretického, ale predovšetkým z praktického hľadiska pri zabezpečovaní kúpeľných, ubytovacích, stravovacích, kongresových a doplnkových služieb hotelového zariadenia.

K celkovej pohode počas odbornej exkurzie  prispelo i príjemné slnečné počasie, ktoré bolo  celý deň našim spoločníkom.

Ďakujeme žiakom za dochvíľnosť, príkladné správanie a vzornú reprezentáciu školy.

Ing. Jana Kostolná