Školský výlet v Liptovskom Mikuláši

7. júna 2023 sa žiaci III. AP triedy s triednou učiteľkou Ing. Monikou Fabiniovou vybrali na koncoročný výlet do Liptovského Mikuláša.

Naša cesta najskôr smerovala do kontaktnej zoologickej záhrady, ktorá sa nachádza v blízkosti športovo-zábavného centra Tatralandia. Táto zoologická záhrada vznikla pred niekoľkými rokmi v priestoroch bývalého westernového mestečka. Nájdete v nej vtáctvo, zajace, levy, tigre, medvede, lamy, kengury, korytnačky aj opičky. Kontakt je možný len s niektorými, nakoľko z pôvodných mláďat vyrástli už poriadne veľké „kusy.“

Súčasťou programu v zoologickej záhrade bolo aj vystúpenie sokoliarov so svojimi zverencami – lietajúcimi dravcami. V areáli nechýbajú ani prostriedky na športové vyžitie – veľká trampolína, vodná strela, basketbalový kôš s loptou, minigolf.

Druhou zastávkou nášho výletu bola galéria ILUSIA v centre mesta Liptovský Mikuláš. Nachádzajú sa v nej priestorové, svetelné a zrkadlové efekty, ktorých súčasťou sa stanete v momente, keď do galérie vstúpite. Už je len na Vás, koľko fotografických záberov si vytvoríte.

Ing. Monika Fabiniová