HUG DAY IN SLOVAKIA/DEŇ OBJATIA NA SLOVENSKU

Dňa 27. júna 2023 sme so žiakmi II.AP podporili krásnu akciu „Hug Day,“ počas ktorej sme sa snažili rozdávať pozitívnu energiu a dobrú náladu nielen v priestoroch našej školy, ale aj v centre Žiliny.

Deň objatí šíri po svete krásne posolstvo: „Hug Day nie je len o fyzickom dotyku, ide o oveľa viac! Tento deň nás učí radosti, empatii a súdržnosti. Objatie predstavuje nádej, útočisko a lásku pre mnohých z nás. V tomto uponáhľanom svete sa zastavme na chvíľu , aby sme si uvedomili, že šťastie si zaslúžime všetci. Objatím si doprajme záplavu endorfínov a potešme sa navzájom.“

Veľká vďaka patrí Karolínke Gregušovej, Lívii Rybárovej, Alexandrovi Piačekovi, Andrejovi Cabadajovi, ale aj ostatným dievčatám a chlapcom, ktorí podporili túto udalosť svojimi tvorivými nápadmi, proaktívnym prístupom ale hlavne prosociálnym a láskavým správaním, ktorým vyčarili úsmev na tvári a spravili radosť malým, veľkým a aj tým menej šťastným.

Pevne veríme, že sme touto akciou, ktorú sme organizovali prvýkrát nielen u nás na škole, ale aj v našom meste, rozbehli peknú a zmysluplnú myšlienku a podarilo sa nám šíriť túto osvetu o tomto zaujímavom dni.

Mgr. Monika Hrušková