Dobrovoľníctvo – keď pomoc baví a zábava pomáha

V rámci Týždňa dobrovoľníctva navštívili žiaci z I.AP triedy dňa 27. 06. 2023  Centrum sociálnych služieb SYNNÓMIA, ktoré poskytuje svojim klientom sociálne služby na riešenie nepriaznivej sociálnej situácie z dôvodu ťažkého zdravotného postihnutia, nepriaznivého zdravotného stavu vo forme pobytovej (celoročnej, týždennej) aj ambulantnej.

Dobrovoľníctvo je aktivita na podporu dobra a zlepšovania ľudského života, ale aj opačne, táto činnosť vytvára u dobrovoľníka pocit vlastnej hodnoty a rešpektu.

 Naši žiaci a žiačky boli konfrontovaní s problémami a výzvami, ale aj s rôznorodosťou, odlišnosťou, inými životnými podmienkami či spôsobmi života niektorých klientov. Snažili sa im aspoň na chvíľku spríjemniť deň a pomôcť tak aj vyčerpanému, ale veľmi milému a obetavému personálu centra. S niektorými klientmi si žiaci zahrali spoločenské hry a niektorých, keďže nám prialo počasie, vzali na prechádzku.

Svojím empatickým prístupom k postihnutým ľuďom naši prváci dokázali, že im ich osud nie je ľahostajný a že sú mladými ľuďmi s dobrým srdcom, ktorí chcú pomáhať iným a zároveň chcú zažiť niečo nové a pekné.

Ďakujeme!!!

Mgr. Janka Dutková