Turizmus a automobily na jednom mieste

Dňa 20.04.2023 študenti triedy II.BP a 2 žiačky z III.BP pod dozorom Mgr. Kubalovej navštívili naše hlavné mesto – Bratislavu, ktoré ponúka svojou pestrosťou rozmanité a oku lahodiace možnosti.

Počas jedného dňa sme sa pokúsili zažiť zo všetkého aspoň kúsok.  Spoznali sme jeho historické centrum s mnohými pamätihodnosťami. Cesta poznania, ktorá sa začala od Michalskej brány, pokračovala na Hlavné námestie, kde žiakov zaujali dominanty námestia – Maximiliánova fontána, Stará radnica, bronzová socha napoleonského vojakaa legendárna socha Schöne Náciho. Počas prechádzky uličkami bratislavského Starého mesta sme nasávali atmosféru viacerých zaujímavostí.  Nevynechali sme ani Korzo so sochou Čumila  a historickú budovu Slovenského národného divadla, Most SNP a na kopci sa týčiaci Bratislavský hrad.

Následne sa žiaci zúčastnili veľtrhu cestovania a gastronómie ITF Slovakiatour a Danubius Gastro, ktorého súčasťou bol aj obľúbený bratislavský Autosalón. 

Veľtrh ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku. Každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, ako aj turistické informácie pre tých, ktorí majú radi cestovateľské zážitky. Na návštevníkov čakalo viac ako 50 vystavovateľov z ôsmich krajín.  Potešili nás aj gastronomické novinky, ba i atraktívne kulinárske predstavenia so špičkovými kuchármi.

Bratislavský Autosalón opäť  priniesol viaceré automobilové novinky i  výstavné premiéry – Aston Martin Vantage F1 Coupe, Aston Martin DBX 707, McLaren GT, Lamborghini Urus, Bentley Continental GT, Bentley Bentayaga. Bola to skutočná prehliadka luxusu a originálneho športového dizajnu. Celá táto bohatým  programom nabitá výprava za poznaním bola sprevádzaná veselou náladou, vtipnými zážitkami a krásnym slnečným počasím.