Divadelné predstavenie Last Wish

Dňa 24.02.2023 sa naši študenti pod vedením vyučujúcich anglického jazyka, Mgr. P. Panákovej, Mgr. I. Kubalovej, Mgr. I. Palúcha, Mgr. E. Adamovej, Mgr. M. Hruškovej, zúčastnili anglického divadelného predstavenia v anglickom jazykuLast Wish v Dome odborov v Žiline.

Táto činoherná divadelná inscenácia bola aj napriek pesimisticky znejúcemu názvu humorná, keďže herci sa inšpirovali rozprávkou Jana Wericha – Kráľ mal troch synov.

Za pánom Kingom prichádzajú do nemocnice jeho tri deti, ktoré požiada, aby našli jeho staré sandále. S jeho želaním sa každý z nich vysporiadal na základe vlastných priorít. Posolstvom hry bolo, aby  si každý  človek uvedomil, čo je v živote dôležité. Príbeh obsahoval hlbokú myšlienku, lásku, vynikajúce herecké výkony, dynamickú a zaujímavú scénografiu a hlavne – super hovorovú angličtinu.   

Žiaci prvých a druhých ročníkov študijných odborov zhodnotili podujatie ako veľmi prínosné, zábavné a poučné. V budúcnosti sa radi zúčastníme aj ďalšieho predstavenia v podaní Divadelného centra.