Skills of the Future 2022 – online konferencia Aliancie pre mladých

Dňa 30. 11. 2022 sa študenti III. AP triedy pod dozorom Ing. Moniky Fabiniovej zúčastnili online konferencie s názvom SKILLS OF THE FUTURE prostredníctvom aplikácie Microsoft Teams.

Študenti sa mohli ľubovoľne prepájať medzi tromi miestnosťami, v ktorých prebiehali rozhovory a prezentácie na rôzne témy. Konferencia bola zameraná na Gigital, Green, HR. Cieľom konferencie bolo ukázať mladým ľuďom, ako to v súčasnosti vyzerá na trhu práce a ako sa pohybovať v živote po ukončení štúdia. Zaujímavé informácie nám poskytli spoločnosti DM drogerie markt, Microsoft, 365.bank, Philip Morris, Dachser, pracovný portál Profesia.sk a ďalšie. Dozvedeli sme sa, aké sú ponuky na trhu práce, čo je dôležité pri písaní životopisu a na pracovnom pohovore, ako jednotlivci reagujú na pracovné ponuky podľa ukončeného vzdelania.

Ďakujeme všetkým zúčastneným spoločnostiam, ktoré nás obohatili o veľa zaujímavých informácií a taktiež našej triednej učiteľke, Ing. Monike Fabiniovej, ktorá nás na konferenciu prihlásila.

Marián Cabadaj, III. AP