II.BP zvíťazila v celoslovenskom kole Jazykového WocaBee šampionátu

Študenti z II.BP triedy po svojom víťazstve v rámci okresného a krajského kola vyhrali aj celoslovenské kolo medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jazykový WocaBee šampionát, ktoré sa uskutočnilo od 16. do 23. novembra 2022. Pre svoju školu tak získali hlavnú výhru – 2000 EUR na modernizáciu vyučovania.

Štvrtý ročník súťaže prebiehal pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Titul slovenských šampiónov získali v konkurencii rekordných takmer 45 tisíc žiakov.

V celoslovenskom kole nahrali naši žiaci 1 273 440 WocaPoints za 8 dní, čo bolo v dennom priemere na žiaka rekordných 10 612 WocaPoints. V kategórii jednotlivcov sa každý z nich umiestnil v TOP 100 najlepších. Obzvlášť vynikol Patrik Jakubik, ktorý so svojimi 255 130 WocaPoints skončil na 3. mieste v počte nahraných bodov v celoslovenskom kole. Počas celého trvania šampionátu sa žiaci naučili stovky nových slovíčok.

Z víťazstva sa tešíme, súťažiacim srdečne gratulujeme a zároveň im držíme palce vo veľkom česko-slovenskom finále, ktoré sa uskutoční od 30. novembra do 2. decembra 2022. Tri najlepšie triedy z celoslovenského kola sa tak virtuálne „stretnú“ v bonusovom česko-slovenskom finále s najlepšími z Českej republiky.