ERASMUS+ nespí ani v lete!

Naši študenti cestovatelia Šimon Mazán (IV.AP) a Radoslav Madleňák (IV.BP) sa v dňoch od 02.07 do 16.07 zúčastnili mládežníckej výmeny NATURE IN MOTION v Španielsku a Francúzsku, spoločne s mladými ľuďmi z Talianska, Maďarska, Španielska a Francúzska. Táto mobilita sa niesla v duchu športu a turistiky, kde museli neraz prekonať svoje hranice.

Prvý týždeň mobility sa konal v meste Terassa, neďaleko Barcelony. Počas tohto týždňa sa v rámci rôznych workshopov dozvedeli viac o turistike a spoznali rozdiely jednotlivých národnosti. Zároveň však aj mali možnosť vystúpiť na jeden z katalánskych vrchov – Montserrat (1236 m.n.m.)

Nasledujúci týždeň sa presunuli neďaleko francúzskych hraníc, do Pyrenéjskej oblasti, do mestečka Bolquere. Spoločne s horským vodcom absolvovali výstup na vrch Cambre d’Aze (2750 m.n.m.), ktorý je o 100m vyšší ako najvyšší vrch Slovenska. Ďalej si vďaka inštruktorom vyskúšali aj lezenie po skalách, či orientáciu v horskom teréne.

Študenti prišli z tejto mobility plný energie a nových skúseností, ktoré určite rozvinuli ich cit pre turistiku a šport.

Ďakujeme za reprezentáciu a pevne veríme, že počet ERASMUS + projektov sa bude na našej škole len zvyšovať.

Radoslav Madleňák