NOC LITERATÚRY 2022

22.09.2022 sa žiaci Strednej odbornej školy dopravnej v Žiline zúčastnili akcie  s názvom Noc literatúry 2022 pod dozorom pani Mgr. Márie Sikorovej.

Počas tejto akcie sa žiaci presúvali po rôznych školách v meste, kde bol pre nich pripravený program v podobe dvoch ukážok z dvoch literárnych diel, ktoré boli prednesené zástupcami z daných škôl. Každá zastávka  trvala 15 minút a následne bolo ďalších 15 minút vymedzených na presun na ďalšie stanovisko.

Skupinka žiakov z našej školy takto navštívila stanoviská na Strednej priemyselnej škole stavebnej v Žiline, Obchodnej akadémií v Žiline, Jazykovej škole v Žiline, Gymnáziu sv. Františka z Asissi v Žiline a aj na zaujímavých miestach ako Nová synagóga, kde kedysi sídlila Vysoká škola dopravy a spojov. Počas celého večera panovala dobrá, priam až ukľudňujúca nálada. Chceli by sme sa poďakovať pani Mgr. Márií Sikorovej za možnosť zúčastniť sa tejto akcie a zároveň sa chceme poďakovať aj vedúcej školského internátu, pani Mgr. Mariane Winklerovej, za umožnenie zúčastniť sa tohto podujatia.

R. Madleňák, IV.BP