Charitatívna akcia – Pomoc utečencom z Ukrajiny

Vo štvrtok 31. 03. 2022 sa žiaci III. BP a III. AP pod vedením Mgr. Márie Sikorovej zúčastnili dobrovoľnej charitatívnej akcie na Poštovej ulici – CAMP Žilina.

Takáto akcia bola pre žiakov poučná, no zároveň aj citlivá a smutná. V žiakoch zanechala pocity, na ktoré zrejme do konca života nezabudnú.                                                                                                             Ide o akciu, pri ktorej žiaci pomáhali ukrajinským utečencom pri ich pobyte na Slovensku. Charita poskytuje ukrajinským utečencom trvanlivé potraviny, drogériu, oblečenie, detské a školské potreby. Pomáha aj s vybavením potrebných dokladov a hľadaním práce. Žiakom boli prerozprávané srdcelámajúce príbehy utečencov, ktorým  nezostávalo nič iné ako náhle opustiť domovy a odísť mimo vojnového územia.                                                               

Každá vojna je tragédiou ľudstva, nemala by však byť prehrou ľudskosti. Mnohí si ponesú vnútorné rany, ktoré je ťažké vyliečiť, stratia domovy, prídu o rodinu, prácu, sociálne postavenie a často aj o budúcnosť, ktorú budovali pre seba a svoje deti. Pomoc je preto viac než potrebná.

Natália Ďurneková