Online konferencia READYCON

Pokrok nevyhnutne prináša zmeny a tie sa odrážajú najmä na trhu práce. Umelá inteligencia, automatizácia, robotizácia menia nielen potreby zamestnávateľov, ale  aj od mladých  ľudí sa  očakáva, že sa budú vedieť adaptovať na nové podmienky, aby sa na trhu práce dokázali dobre uplatniť. READYCON je najväčšou konferenciou o budúcnosti trhu práce.

Dňa 27. októbra 2021 sa študenti IV.BM zúčastnili online konferencie prinášajúcej najnovšie poznatky o meniacom sa trhu práce. Jej cieľom bolo poskytnúť im prehľad o aktuálnych trendoch a možných scenároch budúcnosti, aby vedeli podnikať kroky, ktoré im pomôžu nájsť uplatnenie sa v rýchlo meniacom pracovnom prostredí.

Študenti  tak získali informácie od viacerých expertov, ktorí pôsobia v rôznych  organizáciách, akými sú  napr. Google, Európska vesmírna agentúra, Facebook, Národné centrum robotiky, univerzita Oxford a mnohé ďalšie. Okrem spomínaného  trhu ako celku sa v druhej časti konferencie, počas šiestich paralelne prebiehajúcich panelov, zamerali na budúcnosť práce v oblastiach elektrotechniky. Účasťou na tejto konferencii získali prehľad o novej perspektíve rozvoja elektrotechniky a energetiky na Slovensku, spoznali slovenskú firmu ako globálneho lídra v riadení odpadového hospodárstva. Zaujímavými informáciami pre nich boli aj príklady, ktoré im priblížili príležitosti a nástrahy v robotike, ako aj vo vesmírnom priemysle. Obohatením pre nich bolo aj konkrétnych 7 rád na to, ako byť READY.

Verím, že aj takouto formou vzdelávania pomôžeme  študentom pripraviť sa na budúci svet práce a podporíme tak ich plynulý prechod od školskej lavice k zmysluplnej pracovnej pozícii.