I.BP víťazom okresného kola Jazykového WocaBee šampionátu

V októbri sa žiaci našej školy opäť  zapojili do súťaže Jazykový WocaBee šampionát, ktorý sa uskutočňuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.  

Ide  o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študenti všetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike. Šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee.

Celkovo sa tento rok do súťaže zapojilo takmer 60 000 žiakov. V okrese Žilinasa najusilovnejšími žiakmi stali dievčatá a chlapci z  I.BP triedy, ktorí v súťažnom období 20.10. – 29.10.2021 nahrali denne v priemere 3008 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka.

Žiaci v aplikácii získavali  body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok.

Vďaka tomu, že podali skvelý výkon, sa stali okresnými WocaBee šampiónmi  a zaslúžene postupujú do krajského kola, ktoré začína 3.11. a končí 12.11.2021. Nadviazali tak  na úspech minuloročných žiakov. Osobitne chcem vyzdvihnúť snahu Patrika Jakubika a Filipa Vavra, ktorí sa zaradili medzi TOP8 najlepších na Slovensku.

Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťou až do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu!

Celkové výsledky okresného kola    https://www.wocabee.app/sutaz/results_SK.pdf

Zoznam víťazných tried okresného kola   https://www.wocabee.app/sutaz/winners_SK.pdf