ERASMUS+ – Dobrovoľníctvo

V dňoch 18.- 25.10. 2021 sme sa zúčastnili projektu „ERASMUS +“ v Dolnom Kubíne.

Stretnutie bolo zamerané na projekty, ktoré poskytujú možnosti pre prácu dobrovoľníkov v zahraničí, najmä v krajinách ako je Kambodža a Thajsko. Zúčastňovali sme sa videokonferencií s ľuďmi z týchto štátov, vykonávali sme s nimi rôzne aktivity a prezentovali nám programy, do ktorých je možné zapojiť sa.

Čo je vlastne dobrovoľníctvo?… Je to uvedomelá neplatená aktivita alebo práca vykonávaná v zahraničí  na základe vlastnej vôle v prospech iných ľudí, životného prostredia, mimo členov rodiny a domácnosti dobrovoľníka. Väčšinou sa takáto činnosť vykonáva v školách, v prírode alebo na farmách.

Ubytovaní sme boli v penzióne obklopenom krásnou oravskou prírodou. Tento pobyt sme si užili a spoznali sme veľa nových ľudí z Českej republiky, Talianska, Francúzska a z Ázie.

Thank you for the opportunity in which we had the chance not only to meet new people, but also to improve our communication skills in English.

About

Youth Exchange Access the volunteering game, which is a part of Erasmus+ project Euroasia which aims at building capacities in volunteering management and strenghtening collaboration between European and Asian organisations via volunteering mobilities. We aim to prepare youngsters for future volunteering mobility and get them acquainted with hosting institutions.

Topics

volunteer’s role & volunteering values self-development and self-tracking techniques problem-solving in your own community application process for European Solidarity Corps cultural exchange

Dates & Location

Arrival day: Monday, 18. October 2021 by dinner time

Departure day: Monday 25. October 2021 morning City: Dolný Kubín, Slovakia

Close airports: Bratislava, Vienna, Krakow, Prague

We expect participation in the whole program from the arrival to the departure day.

Participants

Participants can be young people from 18 – 30 years who want to learn about volunteering in Asia, get to know other cultures and prepare for mobility within Euroasia project.

We will choose 4 young people per each country and 1 group leader. People from these countries can participate: Slovakia, Czech Republic, Italy, France, North Macedonia.

Jessica Majcherová, Linda Hantuchová  II. BP