III. AP na výlete v ZOO Ostrava

V pondelok 24. júna 2019 študenti III. AP triedy spolu s triednou učiteľkou Ing. Monikou Fabiniovou strávili čas tesne za hranicami Slovenska – v Českej republike. Pohodlná doprava vlakom nás priviezla do mesta Ostrava.

Za miesto školského výletu sme si tento rok vybrali miestnu zoologickú záhradu. Napriek vyšším letným teplotám boli zvieratá vo  výbehoch a mali sme čo pozerať. Zoologická záhrada nepatrí medzi tie najväčšie, ale 5 km sme pri jej prehliadke určite nachodili. Ostravská ZOO disponuje pestrou faunou (leopard, lev, slony, žirafa, opice, sovy, vydry, lemury, srnky, papagáje, hroch, rys) aj botanickým parkom. Počas prehliadky sme nahliadli aj do stravovacieho režimu niektorých zvierat. Taká ovocná miska obsahovala zdravé dobroty – jablká, hrušky, melón, hrozno, banány, nektarinky…

Na prehliadku mesta a obed nám zostali približne dve hodiny. Naspäť domov sme sa vrátili znovu  železnicou pred 18-tou hodinou.

Výlet sa uskutočnil v poslednom týždni školského vyučovania a tak čiastočne navodil atmosféru blížiacich sa letných prázdnin.