Realitný vodičák – najúspešnejšia škola – SOŠ dopravná Žilina

78 študentov z tried IV.AP, IV.BP, II.AN, IV.AM, IV.BM  sa zúčastnilo 19. 03. 2019  na edukačnom projekte s názvom Realitný vodičák, ktorý každoročne organizuje Realitné centrum MGM Žilina. Cieľom projektu je zvyšovať realitnú gramotnosť študentov stredných škôl v Žilinskom kraji. Projekt funguje dlhodobo s podporou VÚC Žilina, Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska (NARKS) a ďalších partnerov. Dodnes sa ho zúčastnilo viac ako 12 000 študentov.

Aktuálneho, v poradí už 12. ročníka, sa zúčastnilo spolu 953 študentov zo 14 škôl.  Najúspešnejšou školou sa s úspešnosťou 91,28%  stala SOŠ dopravná v  Žiline

Tento program sa skladal z dvoch častí. Prvou časťou bola prednáška Ing. Mgr. Františka Mudríka, realitného makléra MGM Žilina, zameraná na vzdelávanie a podporu gramotnosti v oblasti narábania s nehnuteľnosťami a druhá časť pozostávala z následného testovania prezenčnou formou.

Každý úspešný účastník našej školy, ktorý splnil podmienky úspešnosti testovania, dostal certifikát –„ Virtuálny realitný vodičák.

Projekt je oficiálne podporovaný a vyhodnocovaný aj Žilinským samosprávnym krajom, v spolupráci s partnermi projektu Stredoslovenskou energetikou a.s. a mediálnymi partnermi Žilinak. sk a Žilinský večerník.