Logistické centrum COOP Jednota, Horný Hričov

Dňa 30.11. 2018 sa žiaci I.AP s pani profesorkou Ing. Drahnovou zúčastnili odbornej exkurzie v logistickom centre COOP Jednota v Hornom Hričove.

Výstavba tohto najmodernejšieho a súčasne najväčšieho logistického centra v rámci družstiev na Slovensku bola ukončená v roku 2012. Svoju činnosť zameriava výhradne na zásobovanie maloobchodných predajní akcionárov. V súčasnosti zásobuje viac ako 320 predajní celým sortimentom suchého tovaru, chladeným, prevažne mliečnym sortimentom a ovocím a zeleninou.Využíva sa na distribúciu tovaru do menších i väčších predajní COOP Jednota. Toto centrum zásobuje okresy Žilina, Čadca, Martin a Prievidza.

Žiaci mali možnosť vidieť v najmodernejšom a najväčšom logistickom centre na SVK pracovný proces v akcii. Videli, ako zamestnanci, ktorí sú platení od množstva prepraveného tovaru, pripravovali objednávky pre jednotlivé obchody alebo uskladňovali – stohovali tovar do niekoľko metrov vysokých regálov. Prezreli si zariadenia, ktoré sú používané aj v iných centrách a skladoch.

Logistické centrum sa skladá z troch druhov skladov. Sklad pre suché potraviny, chladiarenský sklad a sklad ovocia a zeleniny. Žiaci mali možnosť prejsť cez všetky menované sklady. Dozvedeli sa taktiež informácie o spôsobe reklamácie poškodených výrobkov.

Exkurzia sa žiakom páčila a obohatila ich o vedomosti, ktoré môžu využiť v škole, alebo aj v praxi po ukončení školy.