ŠPORTOVÝ PROJEKT PRE STREDNÉ ŠKOLY „Floorball SK LIGA“

V Kysuckom Novom Meste  sa dňa 19.09.2018 začala celonárodná športová súťaž s názvom „Floorball SK LIGA“, ktorá je určená pre žiakov stredných škôl. Organizátorom tohto projektu je Nadácia TV JOJ s podporou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Ing. Eriky Jurinovej.

Projekt pozostáva z troch fáz. V prvej fáze sa odohrajú zápasy v kvalifikačných skupinách o postup na krajský turnaj. V druhej fáze sa zrealizujú krajské turnaje o postup na celonárodný finálový turnaj a v tretej  už samotný celonárodný finálový turnaj víťazov jednotlivých krajských turnajov.

Naša škola sa tiež zapojila do tejto floorbalovej ligy a prihlásila dievčenské družstvo. Dňa 19.09.2018 sa naše dievčatá zúčastnili prvého kvalifikačného kola v Kysuckom Novom Meste. Náš tím tvorili: Cerchlanová K., Kampasová M., Boldiová K., Kubíková Z., Bagová K., Noskovičová B., Laščeková K., Klužáková V., Gašková T., Kultánová T.

Okrem nás sa do dievčenskej ligy zapojilo aj Gymnázium Hlinská Žilina, Gymnázium Kysucké Nové Mesto a Bilingválne gymnázium M. Hodžu Sučany. Po vzájomných zápasoch sa dievčatám podarilo vyhrať dva zápasy a bohužiaľ utŕžiť aj jednu prehru. Pevne veríme, že dievčatám sa bude dariť počas celej súťaže a podarí sa im postúpiť do ďalšieho postupového kola.

Dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a budeme im držať palce.