MISS RENETA Československo 2018

Stredná škola, Havířov – Prostredný Suchá v spolupráci s Klubom priateľov školy a Mestským kultúrnym strediskom Havířov usporiadali 26. ročník medzinárodnej súťaže študentiek stredných škôl MISS RENETA Československo 2018.Slávnostný večer sa konal v Kultúrnom dome Leoša Janáčka v Havířove-Podlesí. Sprevádzali ním Jan Čenský a Maroš Kramár. Organizujúca Stredná škola Havířov-Prostredná Suchá tento rok zvolila tému Československo.

Desiatka finalistiek a jedna náhradníčka boli vybrané zo 118 stredoškoláčok, a to na kastingoch v Prahe, Žiline, Brne a Havířove. Od apríla sa zúčastnili intenzívnych sústredenia, spojených s fotografovaním a natáčaním videoklipov, ktoré boli súčasťou stredajšieho programu.

V ňom okrem iného vystúpili In Concerto, Vladimír Hron, Petr Bende, Valerie Kaňová, Zbor Permoník, Tanečná skupina Radosť a Impuls z Bohumína. Špeciálnym hosťom bola Tereza Anna Mašková, aktuálny víťazka Superstar.

Ľudia mohli dávať hlasy pre jednotlivé súťažiaci tiež na stránkach súťaže missreneta.cz, kde sú videá a fotogalérie.

Verejnosti sa finalistky predstavili tiež v sobotňajšom sprievode Havířova v kvetoch. Aj ony boli ozdobené profesionálne vytvorenými kyticami.

Tohtoročný ročník je opäť iný a verím, že je veľmi zaujímavý nielen pre samotných súťažiacich, ale že si ho užijú aj diváci v sále. Počas minulých 25. ročníkov prešla našej súťaží celá rada dievčat, ktoré neskôr uspeli v ďalších významných súťažiach. Tento rok prijala pozvanie 2. Vicemiss Miss reneta 2005 Eva Čerešňáková, ktorá uspela v Českej Miss 2007 a teraz je riaditeľkou tejto národnej súťaže. V porote v stredu zasadne 22 osobností, ktoré vyberú podľa svojho najlepšieho uváženia tohtoročnej miss. Verím, že slávnostný večer bude opäť zážitkom, „povedal šéf súťaže Libor Lenčo.

Do súťaže sa prihlásila tiež žilinská študentka Nikola Mažgútová: „Študujem Strednú Dopravnú akadémiu. Prišla som to skúsiť, aj keby to nevyšlo, tak to bude zážitok. “ Som rada, že som sa mohla zúčastniť takejto súťaži, za čo predovšetkým ďakujem mojej triednej profesorke Mgr. A. Medviďovej, ktorá ma  na túto súťaž prihlásila.

  1. sústredenie: 5. – 9. 4. 2018
  2. sústredenie: 11. – 13. 5. 2018

-skúšky modelov

– skúška voľné disciplíny

-nácviky pohybové disciplíny

-Kopřivnice – TATRA – foto, video finalistiek

-Soběšovice-Žermanická priehrada – foto, video finalistiek-plavky

-Divadlo A. Dvořáka Ostrava – foto, video finalistek- spoločenské šaty

  1. sústredenie: 14. – 20. 6. 2018

– Nácviky choreografie

– Havířov v kvetoch 2018 – prezentácia finalistiek

-Nácviky na finále, zkoušky modelů, disciplín

– TISKOVÁ KONFERENCIA MISS RENETA 2018 v KDLJ