BEH DO STREČNIANSKYCH HRADNÝCH SCHODOV

V piatok 25. mája 2018 sa uskutočnil už 21. ročník súťaže Beh do strečnianskych hradných schodov. Ako aj po minulé roky, tak aj tento, boli hlavnými organizátormi tohto populárneho bežeckého podujatia Ústav telesnej výchovy Žilinskej univerzity, Academic Žilinská univerzita a Olympijský klub Žilina.

Na tomto jedinečnom podujatí v krásnom prostredí Malej Fatry sa na štart v 12 kategóriách postavilo dovedna 424 pretekárov z celého Žilinského kraja. Súťažili deti, mládež, vysokoškoláci, dospelí a samozrejm nechýbali ani žiaci našej školy. Dopravnú akadémiu tento rok reprezentovali: Novák Jozef, Kopaj Radoslav, Štrba Samuel, Stríž Filip, Čanecká Lucia, Valčuhová Natália, Valčuhová Miriama, Šantová Žaneta a Kajanková Kristína. Trať viedla z parkoviska pod hradom Strečno nahor po 151 schodoch do stredovekej dedinky Paseka. Najlepšie umiestnenie z našej školy získal Stríž Filip, ktorý skončil s časom 0:38,39 na celkovom 7. Mieste a v kategórii dievčat sa Čanecká Lucia s časom 1:19,72 umiestnila na 13. mieste.

Účastníci mimoriadne vydareného podujatia mali možnosť bezplatnej prehliadky historického hradu Strečno a stredovekej dedinky Paseky. Beh do strečnianskych hradných schodov bol tento rok premiérovo zaradený do seriálu Majstrovstiev Československa v behu do schodov.

Všetkým zúčastneným žiakom patrí veľká vďaka za reprezentáciu našej školy.