Kia Inovation Award 2015

IMG_3500Dňa 29. 5. 2015 sa naši študenti Jozef Piatka, Jakub Mikoláš (III. AP) a Peter Palider (III. AM) pod vedením odbornej pedagogičky Ing. Emerencie Remetovej zúčastnili záverečnej prezentácie v rámci VI. ročníka súťaže „KIA Inovation Award“. Do súťaže sa zapojili v oblasti „Nové technológie v automobiloch – využitie smartfónov a mobilných aplikácií pri interakcii s autom“. Na tejto veľkolepej akcii predstavili svoju mobilnú aplikáciu „Control It“, ktorá umožňuje monitorovať vozidlo a ovládať jeho vybrané funkcie cez iPhone.

Aplikácia je určená najmä pre firmy, ktorým môže byť nápomocná pri kontrole/vypisovaní knihy jázd a taktiež pri kontrole, kde sa ich zamestnanci nachádzajú. Ďalej je určená pre rodičov, ktorí sa boja o bezpečnosť svojich detí počas vedenia motorového vozidla. Táto cieľová skupina využije najmä funkciu obmedzenia rýchlosti, ktorá po nastavení maximálnej rýchlosti neumožní túto prekročiť. Medzi ďalšie funkcie patria: sledovanie polohy vozidla, sledovanie údajov o vozidle, ako aj hlásenia o poruche vozidla. Všetko funguje cez súčiastku, ktorá je pripojená k riadiacej jednotke vozidla a cez SIM kartu komunikuje so serverom a ten následne odosiela informácie do aplikácie v mobilnom telefóne.

Odborná komisia vybrala 3 najlepšie projekty. Naši žiaci sa v silnej konkurencii umiestnili na vynikajúcom druhom mieste, získali hodnotné vecné ceny a pre školu grant v hodnote 4000 € na nákup materiálu alebo aktivity súvisiace so vzdelávaním.

Prezentácia

20150529_130220uspolocna fotka