Návšteva hradu Devín

1 titulka

Dňa 11.04.2014 študenti tried I.AP a III.BM navštívili naše hlavné mesto – Bratislavu. Pod dozorom Mgr. Kubalovej a Mgr. Panákovej si žiaci prezreli Devínsky hrad a výstavu Autosalón 2014.

Prvou zastávkou exkurzie bola návšteva jedného z najstarších slovenských hradov, ktorého písomné zmienky siahajú až do roku 864. Písala sa na „ňom“ najstaršia história Slovákov a Slovenska. Monumentálny hrad Devín stojí na mohutnej skale nad sútokom riek Dunaj a Morava, dnes je už neodmysliteľnou súčasťou mesta Bratislava. Ako spomienka na historický výlet slovenskej mládeže na Devín, ktorú organizoval v roku 1836 Ľudovít Štúr, je tu umiestnená pamätná tabuľa. V roku 1961 bol vyhlásený za Národnú kultúrnu pamiatku.

Naša cesta pokračovala k Inecheba Expo Aréne, kde nás čakala celosvetovo populárna  výstava Autosalón 2014. Je najkomplexnejšou prehliadkou automobilov predávaných na slovenskom trhu, ale verejnosť sa teší aj z atraktívnych zberateľských  kúskov, ktoré bežne na našich cestách nevidíme. Medzi najvýznamnejšie novinky Autosalónu patril nový Peugeot 308 SW, Kia Soul, Octavia Scout, Škoda Vision C, Gold Golf a iné. Študenti si mohli obzrieť exkluzívne automobily, tuning či krásne hostesky, ktoré k podobnému podujatiu neoddeliteľne patria.

K celkovej pohode z vydarenej  exkurzie určite prispelo i slnečné jarné počasie. Domov sme prišli plní skvelých zážitkov a už dnes sa všetci tešíme na ďalší ročník.

2 3 4 5 6 7