Autosalón Nitra 2013

autosalon-nitra-2013-118Dňa 03. 10. 2013 sa uskutočnila exkurzia tried I.AM, II.AM, III.CP,III.BU a III.AU na Autosalón Nitra 2013 s pedagogickým dozorom: Ing. Švekušová, Mgr. Mišíková, Ing. Pšanecký a Ing. Mrmus.

O 7.00 h sme vyštartovali autobusmi zo Žiliny do Nitry na výstavisko.

Po zakúpení hromadných vstupeniek sme si prezreli jednotlivé expozície výstaviska. Na prehliadke automobilového priemyslu sa predstavili osobné, úžitkové a nákladné automobily, dopravná technika, autopríslušenstvo, servisná a garážová technika, staré veterány zo začiatku 20. storočia. Vystavujúce spoločnosti prezentovali svoje jedinečné novinky a širokú verejnosť sprevádzala nejedna show. Boli sme pri odhaľovaní úplnej novinky firmy Greenway – elektromobilu, ktorý má jeden z najrýchlejších motorov na svete a mali sme možnosť nahliadnuť do špeciálne vyrobeného autobusu Scania pre FC Barcelona.

Videli sme to najnovšie z automobilových značiek Mercedes, Jaguar, Volvo, Citroën, Opel, Renault, Chevrolet, Kia, Mazda, Honda, Seat, Suzuki, Subaru, Ford,  Dacia a mnohé ďalšie.

Unavení sme o 14.00 h nastúpili do autobusov na spiatočnú cestu. Do Žiliny na autobusovú stanicu sme dorazili o 16.30 h a rozlúčili sme sa.

Ďakujeme žiakom za dochvíľnosť, príkladné správanie a vzornú reprezentáciu školy.