Partners and participants guide

V rámci projektu Erasmus + sme v dňoch 01.10. až 08.10. 2022 dostali ja, Dávid Danišek a môj spolužiak Alex Drončovský z I. AN možnosť vycestovať do Švédska, kde sme sa mali možnosť vzdelávať sa v oblasti riadenia ľudí.

Stretli sme sa tam so zástupcami krajín ako napr. Maďarsko, Poľsko, Taliansko, Estónsko, Grécko, Macedónsko, Jordánsko, Tunisko a taktiež sme sa mohli oboznámiť s ich národnou kultúrou a tradíciami.           

Po príchode do Švédska nás čakal pred vlakovou stanicou v meste Gothenburg autobus a zoznámili sme sa aj s ostatnými členmi medzinárodného projektu. Následne nás zaviezli na miesto pobytu, kde sme mohli vidieť krásnu švédsku prírodu a taktiež sme mali výhľad na jazero. Ako prvé sme sa vybalili a prešli sme do hlavnej budovy, kde sme sa oboznámili s programom na nasledujúce dni.                                                                 

Každý deň sme absolvovali 3 až 4 workshopy, ktoré sa týkali tímovej práce, komunikácie a riešenia inscenovaných problémov z reálneho života. Každé ráno sme po raňajkách mávali tzv. ranné rituály, ktorých náplňou bola meditácia, prípadne joga. V rámci voľnočasových aktivít sme mali možnosť otužovať sa v miestnom jazere, relaxovať v saune a taktiež sme si mohli vyskúšať jazdu na kanoe. Pri večerných aktivitách sme hrali ping-pong alebo sme si mohli posedieť vonku, pri ohni. Výstupom projektu bolo vytvorenie pracovného tímu, ktorý mal za úlohu zlepšiť medziľudské vzťahy, podporovať kreativitu a komunikáciu. Z tohto projektu    sme si domov odniesli množstvo zaujímavých poznatkov, skúseností a nezabudnuteľných zážitkov, na ktoré budeme dlho spomínať.

Aj touto cestou sa chceme poďakovať našej pani riaditeľke, Ing. Márií Vítovej PhD., MBA, že nám umožnila zúčastniť sa v rámci nášho štúdia takéhoto zaujímavého medzinárodného  podujatia.

        Dávid Danišek

        Alex Ivan Drončovský