ŠI – Spoznaj mesto, v ktorom študuješ

Aj v tomto školskom roku pribudli od septembra do školského internátu noví žiaci, ktorí zatiaľ ešte príliš nepoznajú naše mesto. Na internátnej akcii dostali možnosť lepšie spoznať mesto Žilina, do ktorého prišli študovať.

Cieľom už tradičnej celointernátnej akcie bolo zoznámiť novoubytovaných žiakov s našim mestom a ukázať im miesta, ktoré by mali poznať z hľadiska dopravy, kultúry, štúdia, záujmov či nákupov.

Návštevu mesta sme absolvovali v utorok 20. septembra 2022. Sprevádzalo nás chladné počasie, ale boli sme radi, že nám akciu nepokazil veľký dážď alebo búrka, ktoré boli v posledných dňoch časté. Na prechádzke mestom sa zúčastnilo 12 žiakov z dvoch výchovných skupín spolu s vychovávateľkou p. Baníkovou.

Žiaci absolvovali chvályhodný peší okruh mestom po trase Rosinská cesta (ŠI) – Hlboká cesta – Štefánikovo námestie – Námestie Andreja Hlinku – Mariánske námestie – Bulvár (ul. A. Bernoláka) – ul. Vysokoškolákov – Vlčince – Rosinská cesta (ŠI).

Žiaci sa na prechádzke zoznámili nielen s Hlbokou cestou, ktorú môžu využívať na pešiu cestu do mesta a z mesta, ale aj s dôležitými miestami v meste, ako sú prevádzky a zastávky MHD, autobusové nástupište, železničná stanica, nákupné centrá, plaváreň, Krajská knižnica, nemocnica s poliklinikou, námestia, stredné školy…

Veríme, že akcia splnila svoj účel a žiakom pomôže lepšie sa zorientovať v meste, ktoré bude na niekoľko najbližších rokov ich prechodným domovom.

Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za vzorné správanie sa na akcii.

Autor: RNDr. M. Baníková